Naz Teker - Founder of Palp Studio

Naz Teker - Founder of Palp Studio

''Hayatımızın her alanında doğaya daha saygılı ürünler tercih ederek de sürdürülebilir yaşam hareketine destek olabiliriz.''

Biraz kendinden bahseder misin?

2011 yılında İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra hemen iş hayatına atıldım. Hayatım boyunca hep çok meraklı, yeni deneyimlere açık cesaretli bir insandım. Bilgi asla yetmezdi hep daha fazlasını isterdim. Bu sebeple çalıştığım yerlerde öğrenmem durduğu anda yepyeni, başka şeyler yapabilmek için aksiyonlar alırdım. PR ajansı ile başlayan iş hayatında edindiğim tecrübemin üzerine 6 yıllık kozmetik alanında pazarlama tecrübemi de ekledikten sonra yine daha fazlasını istedim ve kendi işimi kurmaya karar verdim.

                                               Palp Studio

Palp Studio nasıl doğdu?

Hayatım boyunca hep ellerimi kullanarak bir iş yapmak istiyordum. Kendi işimi kurma fikrini geliştirme aşamasında olduğum dönemde şahane, eco-friendly bir malzeme ile tanıştım ve sonsuz olasılıklar dünyası olduğunu keşfettim.

Ev dekorasyonuna ve fonksiyonel objelere olan merakım bu şahane malzeme ile birleşti ve böylelikle Palp Studio doğmuş oldu.

Sürdürülebilirlik senin için ne anlama geliyor ve nasıl daha sürdürülebilir bir yaşam tarzı yaşıyorsun?

Sürdürülebilirlik benim için çok kapsayıcı ve çok değer verdiğim bir kavram. Çevresel sürdürülebilirlik başlığı altında baktığımızda sıfır atık prensibi ile ve daha az enerji kullanılarak üretilen ürünleri tercih ediyorum.

Çevresel sürdürülebilirlik dışında ise hayatımın her alanında attığım adımların ve verdiğim kararların da sürdürülebilir olmasına özen gösteriyorum.

Daha bilinçli ve sürdürülebilir bir yaşam için önerilerin neler?

Tabi ki bir anda tüm alışkanlıklarımızdan vazgeçmek pek mümkün değil, ancak evde yapabileceğimiz en basit şey çöplerimizi ayrıştırmak ve mutfakta sıfır atık prensibini benimsemek. Buradan başlayabilir ve hayatımızın her alanında doğaya daha saygılı ürünler tercih ederek de sürdürülebilir yaşam hareketine destek olabiliriz.

Sana gezegenimizin güzelliğini hatırlatarak ilham veren insanlar veya yerler?

Kesinlikle Norveç. Özellikle yerleşim yerlerinin az olduğu yerlere seyahat etmeyi çok seviyorum. Yapıların değil doğanın ön planda olduğu bölgeler her zaman bana ilham olmuş ve beni büyülemiştir. Seyahat edemediğim zamanlarda da bana hatırlatması için İskandinav vlogger’ları takip ediyorum. Son zamanlarda en çok etkilendiğim paylaşımlar için ise kuzey kutbuna en yakın noktalardan biri olan Svalbard’da yaşayan İsveç’li Cecilia Blomdahl’ı takip ediyorum.

En sevdiğin bitki bazlı ev yapımı yemek nedir?

Buz gibi zeytinyağlı fasulye 

Şu an ne okuyorsun?

Eric Ries – The Lean Startup

Motton ne?

Leonardo Da Vinci’nin de dediği gibi “Simplicity is the ultimate sophistication”

                                                   Palp Studio

← Older Post Newer Post →