Ancient Greens

Ancient Greens

1- Ancient Greens’in ’in hikayesini bize anlatır mısın? Çıkış noktaları, ilham kaynakları nelerdi?
Antakya’da, tarımla iç içe bir aileden geldiğimden her zaman tarım pratikleri ve toprakla bir ilişkim oldu. Nesillerdir tarımla ilgilenmiş bir aile, aktarılan atalik tohumlar olunca ve coğrafya buğdayın anavatanı, Bereketli Hilal toprakları iken, ben de kişisel olarak konunun meraklısı olduğumdan uzun süredir toprakla ilgili bir şeyler yapmak istediğimi biliyordum. Anadolu’da oldukça fazla ürün, uygun bir ortam ve yaratılabilecek bir hikaye olduğunu hep hissediyordum, Anadolu’nun olanı nasıl yenilikçi bir hale getirebilirim diye düşünüyordum.
Kişisel ilgim sebebiyle aldığım eğitim sonrası ise  tam da bu topraklardan çıkmış, insana bu kadar iyi gelebilecek bir canlı sıvı mevcutken çoğu insanın bundan haberdar olmaması veya erişiminin olmamasından yola çıkarak, en yüksek kalitede buğday çimi suyunu kolay erişilebilen ve hızlıca rutine adapte edilebilen bir hale getirme hedefiyle 2018’de yola çıktım.
2- Ancient Greens’i 3 kelimeyle açıklasan bunlar neler olurdu?
 - Saygılı: Doğaya, insan sağlığına
-  Takip eden: Gelişen teknolojiyi, tarım uygulamalarını
-  İlerleyici: Bu topraklardan olanı, yenileştirmek, pratikleştirmek, katma değer katmak üzere hızlıca hareket etmeye hazır
3- Buğday çimi suyunun vücuda faydaları neler?
Buğday çimi suyu doğal bir gıda takviyesi. Çok fazla vitamin, mineral, amino asit, antioksidan, enzim ve klorofil içeren, biyoaktif bir canlı sıvı. En temelde, bu değerli besinleri pratik, daha da önemlisi verimli, emilmeye hazır bir şekilde vücuda almanın bir yolu. 
Kısaca bahsetmek gerekirse;
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. C vitamini, glutatyon, E vitamini, betakaroten gibi antioksidanlar açısından zengindir.
- Kandaki oksijen miktarını arttırır. Enerjik hissetmenizi sağlar, doğal bir zindelik verir.
- Detoksifikasyonu destekler. Toksin ve ağır metallerin atımına destek olur
- Sindirime yardımcı olur. İçerdiği enzimlerle besinleri daha iyi parçalamanızı sağlar
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur
- Antienflamatuardır
- Cilt ve saç sağlığını destekler
- Fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olur
- Vücudu alkalize eder
- Birçok vitamin, mineral, enzim, amino asit, klorofil içerir. Besin yönünden zengindir. Hücresel anlamda beslenmenizi sağlar
4- Jubes Tozu nedir? Nasıl tüketilmeli?
“Buğday Çimi Suyu Tozu” oldukça uzun bir isim olduğundan daha kısa ve eğlenceli bir isimle gelmek istedik. Üretimimiz donmuş buğday çimi suyu küpleri üzerinden ilerlediği ve donuk küpleri toz haline getirdiğimiz için, İngilizce Juice ve Cubes kelimelerinin birleşimi olan Jubes’u seçtik. Son ürüne de Jubes Tozu dedik. Yani Jubes Tozu; Ancient Greens’in atalık tohumlar ve kendi beslediği zengin toprakta yetiştirdiği, %100 doğal gıda takviyesi olan buğday çimi suyu tozudur.
Tüketimi son derece kolay. En basit şekliyle, tercihen sabahları aç karna 1 porsiyon Jubes Tozu, bir bardağa konup su ile karıştırılarak içiliyor. Sabah içilemediyse, gün içinde öğünden 2.5-3 saat sonra vücutta yoğun bir sindirme işlemi gerçekleşmiyorken tüketmek de yine verimli bir şekilde emilmesini sağlayacaktır. 
Biz Ancient Greens’te her güne 1 shot buğday çimi suyu ile başlıyoruz. Ancak su yerine smoothielere, sebze-meyve sularına, ayrana, yoğurda, salata sosuna eklenebilir, birçok tarife eklenerek öğünün besin değerlerini yükseltmek mümkün.
5- Beslenmenin “iyi hissetmek” ile bağlantısı var mı?
Beslenmek daha çok fiziksel sağlık ile ilişkilendirdiğimiz bir konu olsa da, mental sağlığımızla,modumuzla da direkt ilişkili olduğu ve hatta depresyon, kaygı bozukluğu gibi rahatsızlıklarla arasında bir korelasyon olduğunu gösteren çalışmalar mevcut. Bu konuda son zamanlarda oldukça fazla çalışma yapılıyor. Bunun coğrafi yansıması da mevcut; Akdeniz Diyetiyle beslenen toplumlar, “Batı Tipi Beslenen” toplumlara kıyasla daha uzun yaşamakla beraber daha iyi hissediyorlar.
Diğer yandan, sabah güne başlarken yaptıklarımızın günün geri kalanında modumuzu etkilediğini biliyoruz. Biz, buğday çimi suyunun sabahları, uyandıktan kısa süre sonra aç karna tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Bunun bir sebebi, daha verimli emilim sağlanması iken diğer bir sebebi güne zinde, hücreleri besleyerek başlamanın günün geri kalanında da daha iyi hissetmemizi sağlaması.
6- Bugüne pozitif bir cümle bıraksan, bu ne olurdu?
Köklü kal saglam yeser:) Bizim cikis noktamiz, koklerine bagli bir sekilde gelismenin ve gelistirmenin hazzi; muazzam yesermek, canlanmak. 
Icimizdeki potansiyeli kesfedip onu parlatmak ,cogaltmak ve paylasmak!

← Older Post Newer Post →