Ece Bilginer - Founder of Lily's Candles

Ece Bilginer - Founder of Lily's Candles

"Do something today that your future self will thank you for''

lilys candles founder

Biraz kendinden bahseder misin?

Ben İzmir’liyim. Eşim ve Ege adında 3 yaşındaki oğlumuz ile burada yaşamaya devam ediyorum. Hayvansever, doğa sever ve sanatseverim.

Hayata karşı pozitif olmayı seçmiş biriyim. İşimi çok seviyorum; üretmek, zanaat, müzik, dekorasyon gibi alanlar beni heyecanlandırıyor ve kendimi bu konularda sürekli geliştirmeye çalışıyorum. 

Üniversitede işletme eğitimi aldım,  yüksek lisansta tez dönemini Roma ‘da tamamladım. Sonrasında kurumsal hayatta 5 yıl çalıştım ve kendimi mutlu hissedeceğim işimi kurmaya karar verdim.

Lily's Candles nasıl doğdu?

İsmi birlikte büyüdüğüm köpeğimin adından geliyor. 17 senemizi birlikte geçirdik. O’nun isminin güzel anılarda ve anlarda anılması hayalimdi.

Lily’s Candles ise babamla birlikte başladı, zanaatkar bir inşaat mühendisiydi ve ilgi alanlarımız da çok benzerdi.

Babama beton objeler dahil kendimiz dökerek tamamen doğal içerikli bir marka yapmayı teklif ettim. İkimiz de doğa ve zanaat aşığı olduğumuz için zaten hemen ar-gelere başladık. Çok büyük bir titizlikle 1 yıl boyunca, oranlar, obje üretimleri, kapaklar, aroma terapi koku etkileri üzerinde çalıştık.

Babamı beklenmedik zamanda kaybımızdan sonra başlangıçta hobi olarak kurduğumuz markamıza ve emeklerimize daha da çok sarıldım. Şimdi hayal ettiğimiz yerlere gelmesi ile yaptıklarımızdan çok gururluyum. 

Sürdürülebilirlik senin için ne anlama geliyor ve nasıl daha sürdürülebilir bir yaşam tarzı yaşıyorsun?

Sürdürülebilirlik sözde kalmadığı sürece anlamlı. Benim için ziyan edilmemiş her şey anlamına geliyor. Çöp ayrıştırma, geri dönüşümlü malzeme seçimleri, bir ürünü daha sürdürülebilir şekilde değerlendirme çabaları gibi bir çok alanda uygulamaya gayret ediyorum. Ve oğluma da 3 yaşında olmasına rağmen öğretiyorum.

Ürünlerimizide bu felsefe ile yaratıyoruz. Fitillerini dahi elde hazırlayan, %100 natural ve soluması sağlıklı sadece doğal materyallerden objeler kullanan, vegan bir markayız.

Bunu bu hayat koşuşturması içinde yapabilmek benim için çok kıymetli ve değerinin bilinmesi, markanın bu kadar sevilip anlaşılmış olması da motivasyonumu arttırıyor.

Daha bilinçli ve sürdürülebilir bir yaşam için önerilerin neler?

Çocuklar ve gençleri bu konuda özendirmek, bilgilendirmek ve motive etmek. 

Sana gezegenimizin güzelliğini hatırlatarak ilham veren insanlar veya yerler?

İlham benim için çok kilit bir kelime, gözünde bir ışığın parlaması, birden yüzünde bir gülümseme olması gibi bir his. O nedenle çok anlık bana ilham veren şeyler. Ben oradaki heyecan duyduran şeyi değerlendiririm.

Bu kişilerde ise; sanatçı yada tasarımcı ise genelde beni bakış açıları etkiler, yetenekleri, azimleri etkiler.. Yerlerde ise deniz olan, bakir, sakin yerlerden ilham alırım. Kişilerde daha canlı, yerlerde daha dingin bir denge var sanırım bendeki ilham konusunda.

Not alırım, bazen bir kelime, bir motto, fotoğraflar kaydederim, çekerim, bir renk tonu, bir dekor uygulaması, bir şarkı.. bunlara da dönüp bakarım, hatırlatırım kendime neler yapmak istiyordun bunu not aldığında diye.

Dergi okumayı çok severim; doğa dergileri, ev dekorasyon dergileri, bahçe & çiçek dergileri.

En sevdiğin bitki bazlı ev yapımı yemek nedir?

Kesinlikle enginar :) 

Şu an ne okuyorsun?

Öze Güven - Miray Şaşıoğlu 

Motton ne?

"Do something today that your future self will thank you for.''

                                                Lily's Candles

← Older Post Newer Post →